top of page
  • Writer's pictureRachel Schipper

Ik ga op vakantie en neem mee


 

Helemaal niets. Of nouja, bijna niets. Hoe bevrijdend kan het zijn, om weg te gaan van huis. Even niet bij al je spullen zijn. Toen ik op vakantie was, kwam ik tot de conclusie wat een gek concept vakantie eigenlijk is. Op zoek naar avontuur probeer ik vrij te zijn, maar hoe vormt zich dat vrijheidsgevoel?


We laten alles achter, onze gewoontes en ons huis. Puur om los te komen, maar waarvan komen we eigenlijk los? Als je ziet wat ik allemaal de auto in heb getild de avond voor we vertrokken, dan kwam ik helemaal nergens van los. En dat terwijl ik juist het gevoel had zo primitief op vakantie te gaan. Ik kwam misschien los van huis en het uitzicht uit m'n raam. Wellicht kwam ik ook los van mijn computer, even zat van al die schermen. Maar mijn telefoon durfde ik niet los te laten.


Zo gewend aan al die spullen, zo gewend aan al die prullen.

Nodeloos sleep ik alles mee, van hot naar her, over bergen langs de zee.

 

Ik ga op vakantie en neem mee


Rachel

0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page